Αισθητικη Αναλυση Χαμογελου

Αισθητική Ανάλυση Χαμογέλου

Η επιθυμία του ασθενή για ένα καλύτερο χαμόγελο, αποτελεί συνήθως και το κίνητρο του για αναζήτηση αισθητικής οδοντιατρικής παρέμβασης. Ο εξειδικευμένος σε θέματα αισθητικής οδοντίατρος  λαμβάνοντας υπόψη τις  ιδιαίτερες επιθυμίες του ασθενούς  σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις , που ικανοποιούν αισθητικά αλλά και διασφαλίζουν ένα λειτουργικό αποτέλεσμα που συμβαδίζει με τις αρχές και τους κανόνες της  επιστήμης.

Για την εξασφάλιση αυτής της αισθητικής επιτυχίας, ο οδοντίατρος επικοινωνεί με τον ασθενή κάνοντας εκτενή διάλογο, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς  του. Κατόπιν προσδιορίζει τα αισθητικά προβλήματα. Στον προσδιορισμό αυτό των προβλημάτων, τον  βοηθούν το έντυπο αισθητικής αξιολόγησης , τα διαγνωστικά εκμαγεία, η υπολογιστική  απεικόνιση και τα διαγνωστικά κερώματα. Έτσι καθιερώνεται μια κοινή αισθητική γλώσσα και ένα τρίγωνο επικοινωνίας  μεταξύ ασθενούς-οδοντιάτρου – οδοντοτεχνίτη και δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να γνωρίζει από πριν τι να περιμένει, κατανοώντας τους «τυχόν» περιορισμούς που θέτει η αισθητική επιστημονική προσέγγιση αναγκαία συνθήκη για κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας όλα τα θεραπευτικά μέσα της αισθητικής οδοντιατρικής  (όψεις πορσελάνης, bonding, ολοκεραμικές στεφάνες, ένθετα επένθετα,  εμφυτεύματα κτλ) μπορούμε ν΄αλλάξουμε συγκλονιστικά ένα χαμόγελο που κρύβει δόντια κίτρινα με αποτριβές, με αντιαισθητικές εμφράξεις, στραβά… σ΄ένα χαμόγελο πλήρως μεταμορφωμένο με δόντια λευκά, ίσια, ένα χαμόγελο αισθητικά αποδεκτό που θ’ ακολουθεί ταυτόχρονα τους κανόνες της αισθητικής οδοντιατρικής και θ’ αλλάξει πλήρως το πρόσωπο και την διάθεση του ασθενούς.